fredag 24 juni 2011

En blöt och lerig dag

17 juni

Det regnade när vi vaknade och det öste sedan ner i stort sett hela dagen. Våra försök att orientera oss i regnet misslyckades lite och vi hamnade tillslut ute i Norska skärgården. Den här dagen blev mycket speciell och ändå lite mysig trots våra motgångar.
 Såhär glada var vi när vi kom till Tønsberg efter timmar av ösregn. ;) Här var en liten stunds uppehåll, därav hade kameran plockats fram. Man vill ju inte gärna ha den ute i regnet. Alltså bara så ni vet, det har regnat mer än hälften av alla dagar vi har cyklat, men det blir inga bilder då. Därför kanske det ser ut som att vi mest har fint väder. Så är det tyvärr inte.
 Jo, såhär fortsatte dagen. Vi råkade cykla ut på en halvö, rakt söderut från Tønsberg. Nästa färja till Engø och fastlandet gick 2 timmar och 20 minuter senare och det ösregnade... Inget vi hade lust att stå och vänta i så länge. Vårt andra problem var att vi inte hade några kontanter till färjan och det var en mil till närmaste bankomat. Inget vi hade lust att cykla till. Som tur var sa kaptenen på den båt som gick till Veierland att vi kunde åka med dit och där kunde vi hämta ut pengar. Båten till Engø skulle köra förbi där också, två timmar senare. Det erbjudandet tog vi tacksamt emot!
 Sen skulle vi orientera oss på Veierland... :P
Men fint var det!
 Det fanns ganska bra skyltar att följa, som lede en lite hit och dit. :)

 Tillslut kom vi då äntligen fram till den kiosk där de påstods att man kunde ta ut pengar. Men maskinen ville varken taVisa eller Mastercard... Vid det här laget fick vi lite panik. Helt plötsligt dök det upp två fantastiska kvinnor som bara "ja, men ni kan ju bara låna 300 kr av oss, så kan ni föra över det sen när ni har möjlighet. Inga problem!". SÅ himla snällt!

 Vi lyckades ta oss runt ön och fick alltså tag i pengar tillslut. Vi fick reda på Veierland är en ö med ca 150 invånare. Det var 7 km till kiosken som låg centralt på ön, så det var en perfekt liten ö att cykla omkring på. Ett ställe som jag verkligen kan rekommendera för den som vill komma bort från vardagen lite. Men välj helst en dag med fint väder. :)
Det här var så charmigt! Intill båtkajen låg en massa kärror av olika slag, som öfolket använde sig av när de varit på fastlandet och handlat. :) Varje familj hade vars en kärra, märkt med efternamn.
 Det fanns nära 100 st.
 Man blev leeerig av att vara på Veierland i regnet.
Sötnosen. <3
 Blä.
 Men det nya regnskyddet klarade trycker galant!
 Sen kom då äntligen färgan.
Vilse var för lerig för att sitta i vegnen, så han fick ligga på packningen istället, men det fungerade fint (han har bra balans)! Sen fick jag tvätta honom lite innan vi kunde fortsätta till ner mot Larvik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar